[DIRECTA] Deutecràcia

[DIRECTA] Deutocràcia

Publicat originalment al Setmanari de Comunicació DIRECTA, #296 (novembre 2012)

Amb aquesta tira còmica s’acaba tot el material que tenia pendent de publicar de la secció Així està el pati de la Directa. Des d’aquest mes de gener, tot l’humor apareix a la secció Poca Broma. Fer una tira còmica cada setmana durant més d’un any és una cosa que no havia fet en ma vida, i quan miro les primeres tires veig un progrés sorprenent. Com que el tema venia donat per l’article que obria la secció, de vegades suava tinta per trobar alguna cosa graciosa, mentre que d’altres era bufar i fer ampolles. Ho trobaré a faltar!

Traducción (ES)
El miedo permite gobernar el pueblo con tranquilidad, Si quieres que la gente tenga miedo durante un día, háblales de alguna amenanaza puntual, temporales catastóficos… Passado ese día no recordarán el engaño. Si quieres que tengan miedo durante una semana o un mes, háblales de enemigos, conspiracionse… A lo mejor incluso pensarán que los gobernantes han evitado el desastre. Pero si quieres que tengan miedo siempre, haz que se endeuden de por vida.
Transcripció (CAT)
La por permet governar el poble amb tranquil·litat. Si vols que la gent tingui por durant un dia, parla’ls d’alguna amenanaça puntual, temporals catastròfics… Passat aquell dia no recordaran l’engany. Si vols que tinguin por durant una setmana o un mes, parla’ls d’enemics, conspiracions… Potser, després fins i tot pensaran que els governants han evitat el desastre. Però si vols que tinguin por sempre, carrega’ls de deutes per tota la vida.

Posted on febrer 8, 2013, in Directa, Tires and tagged , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: